Aktivnosti

Življenje je ena drzna avantura ali pa nič!

Pozdravljeni vsi adrenalinski zasvojenci in ljubitelji narave,

Glede na to, da ste pristali na tej strani predvidevamo, da ste se odločili ostati v vašem in našem čudovitem drugem domu v naravi in sedaj vas zanima, kaj boste tukaj počeli.

Od najbolj očitnih aktivnosti kot so pohodništvo, občudovanju naše prelepe narave in ogledovanju takšnih in drugačnih znamenitosti, si ne morete kaj, da se ne bi preizkusili vsaj v enem od mnogih adrenalinskih športov.

Poskusili vam jih bomo kar se le da najbolje opisati in predstaviti. Vendar vseeno ne pričakujte, da bo vaša odločitev enostavna. Kljub vsem slikam in filmčkom, se boste težko odločili. Saj smo prepričani, da vas bo pograbila neustavljiva želja po adrenalinu in norih novih izkušnjah in boste hoteli početi vse na našem seznamu!

1. Rafting

Našo predstavitveno zgodbo bomo začeli s tako imenovanim kraljem aktivnosti in to je rafting. Rafting je ena izmed najpopularnejših aktivnosti med našimi obiskovalci.

Do sedaj ste po vsej verjetnosti že spoznali, da je reka Soča naš največji ponos in po vsej verjetnosti je Soča en izmed vaših poglavitnih razlogov za obisk doline Soče. Zato smo še bolj kot kadarkoli prej prepričani, da enostavno morate poskusiti rafting. Enako doživetje vam bodo pričarali če se odločite za mini rafting ali kanu in malce bolj privatno opcijo kot je privat rafting. Mini raft ali kanu je manjši napihljiv raft, ki je primeren za 2 osebi in seveda za vodnika. Privat rafting pa je enak raftingu, le bolj zaseben in prilagojen vašim željam.

Skočili boste v barvit napihljiv čoln in se podali na vašo razburljivo popotovanje po smaragdni reki Soči. Občudovali boste popolnoma drugačen pogled na reko Sočo in gore, ki jo obkrožajo. Poleg brzic, skokov in zabavnih aktivnosti, ki vam jih pripravljajo vodniki, smo prepričani da vas bo narava doline Soče popolnoma začarala.

Torej, ste pripravljeni na rafting avanturo?

2. Canyoning ali soteskanje

Canyoning ali soteskanje je druga aktivnost za katero smo prepričani, da je skoraj nujno jo poskusiti. Veliko ljudi se zmoti in canjoning oziroma soteskanje zamenja s kanujem. Vendar te dve aktivnosti razen voden, nimata prav veliko skupnega. Soteskanje, kot že samo ime pove se odvija v različnih soteskah. Soteske so napolnjene z vodo in to okolje nam ustvari veliko zabavo. Voda je izoblikovala naravne tobogane po katerih se bomo drčali, skakali in potapljali v kristalno čiste tolmune.

Ponujamo različne tipe soteskanja. Nekatere soteske ponujajo več toboganov spet druge več skokov ali vrvne tehnike. Nekatere so krajše ali daljše, vse je odvisno od tega kakšen adrenalinski zasvojenec ste.

Vendar brez skrbi, imeli boste možnost ogleda videa in posvetovanja, tako se boste lažje odločili in izbrali pravo sotesko za vas. Ravno tako ni potrebno, da vas skrbi, če nimate izkušenj. Spremljal vas bo izkušen profesionalni vodnik in poskrbel za pravilno izvajanje.

Ali ste pripravljeni na zabavo v naravnem vodnem parku?

3. ZIP-Line

Glede na izbiro naših gostov smo prepričani, da si zip-line zasluži tretje mesto na lestvici popularnosti.

Pri tej aktivnosti boste spoznali kako se počutijo ptice, ko letijo preko gozdov, gora in dolin.

Začetek zip-line doživetja se nahaja 1300 metrov nad morjem v dolini Krnice. Do začetka vas bodo odpeljala terenska vozila. Jeklenice, po katerih se boste spuščali, so od 550 pa do 700 metrov dolge. Skupna dolžina petih jeklenic pa je osupljivih 3,2 km.

Zip-line je zelo zabavna aktivnost, polna adrenalina in predvsem nepozabnih razgledov na čudovito Bovško dolino.

Pripravljeni, pozor, zdaj…čas je za zipping!

4. Kajak

Zagotovo si boste privoščili tudi kak dan počitka in poležavanja na svetleče belih kamenčkih ob hladni reki Soči. Torej ne boste mogli zgrešiti pogleda na male barvite čolničke, ki se prepuščajo toku reke Soče. Seveda vas bodo pritegnili in vzpodbudili željo po tem, da sami sprobate ta čudovit šport. In vas seveda spodbujamo k temu!

Kajak je glavni razlog zakaj je reka Soča postala tako znana za vodne športne aktivnosti kot je sedaj. Kajak je bila prva aktivnost, ki se je začela odvijati na Soči. Kajakaši iz celega sveta občudujejo reko Sočo in si želijo vsaj enkrat na njej preizkusiti svoje kajake in zavihteti svoja vesla.

Seveda pa to ne pomeni, da moraš zato biti profesionalen kajakaš. Lahko se pridružite našim vodenim skupinam in se prepustite profesionalnim kajak učiteljem, da vam razkrijejo skrivnosti tega čudovitega športa.

Če pa se ne počutite udobno v zaprtem kajaku, pa lahko poskusite tudi t.i. sit on top kajak.

Torej, kaj še čakate, čas je za kajak!

5.  Jadralno padalstvo

Nebo v tem primeru ni naša meja, ampak naša destinacija. Jadralno padalstvo v dolini Soče je zagotovo nekaj unikatnega. Razgledi, ki jih boste lahko občudovali po tem, ko se boste navadili jadrati kot ptica, bodo nekaj kar zagotovo ne boste zlahka pozabili.

Odvisno od vremenskih razmer na dan vašega poleta, bo pilot izbral goro iz katere boste poleteli. Do vzletnega mesta pa vas bodo pripeljali z avtom. Pilot vam bo pokazal kar potrebujete vedeti za varen polet in potem vam ostane samo še ena stvar…

Tek, dvig padala in poleteli boste visoko v nebo!

6. Kolesarjenje

Bovec in celotna dolina Soče je polna majhni potk in stranskih dolin, hribov in gor, ki jih lahko obiščete na kolesih.

Vsekakor pa vas moramo opozoriti, da se Bovec nahaja v julijskih Alpah in vas nikakor ne moremo razveseliti s položnim terenom. Ampak naj vas to ne skrbi, pomislili smo tudi na to. Imate možnost najema super modernih gorskih koles z majhno pomočjo. E-gorska kolesa so vedno bolj priljubljena.

Poleg kolesa pa si lahko najamete tudi kolesarskega vodnika, ki vam bo razkril vse te skrite kotičke, ki jih ponuja naša dolina. Kolesa vas bodo ponesla tja, kamor vas avto nikoli ne bo!

Ste pripravljeni na kolesarski dan?

7. Jahanje

Sodelujemo s čudovito punco, ki enostavno obožuje svoje štirinožne prijateljčke. Zamislila si je prekrasno pot, ki vas bo popeljala skozi gozd, po majhnih stezicah do reke Soče.

Njeni konji so zelo prijazni in točno vedo kaj morajo početi in verjamemo, da vam bodo konji predstavili nov in prelep del naše doline na svoj način.

Boste prepustili konjem, da vas popeljejo na izlet?

8. Plezanje

Plezanje postaja vse bolj in bolj priljubljeno med ljubitelji športa. V dolini Soče lahko najdete ogromno skritih plezalnih kotičkov. Primerni so za različne težavnosti in so na različnih lokacijah.

Vsa plezališča so na prekrasnih lokacijah in tudi če niste plezalni navdušenec, boste ravno tako uživali.

Vseeno pa vas želimo vzpodbuditi, da bi poskusili plezanje. Mogoče pa boste v tem tako uživali, da se boste v ta šport čisto zaljubili.

Ste se pripravljeni povzpeti na vrh, gore kličejo?

9. Jamarstvo

Jamarstvo je perfektna popoldansko večerna aktivnost. V jamah je namreč tako ali drugače temno, torej vam pri tem športu sonce ne bo v veliko pomoč. Zato namesto, da greste zvečer na žurko, se raje podajte v jamo. Prepričani smo, da boste uživali.

Da pa ne bo pomote, jamarstva se lahko udeležite tudi kadarkoli med dnevom.

Obiskali boste lepe jame, videli fosile in se plazili po tunelih in skritih prostorčkih.

Ste pripravljeni obiskati podzemlje doline Soče?

10. Vodeni izleti

Ta opcija je primerna za tiste, ki ne želite odkrivati čudes doline Soče sami in si želite izvedeti kaj zanimivega.

Ponudimo vam lahko različne vodene gorske izlete, zgodovinske izlete in ogled naravnih znamenitosti. Najlažje bo, če nam poveste kaj bi si najbolj želeli videti in mi vam bomo našli pravega vodnika za vaše področje in vaše potrebe ter želje.

Sedaj pa pojdimo raziskovat!