Divja stran družinskega življenja: Zakaj je kampiranje popoln družinski pobeg

Family camping time at Camp Vodenca

Danes je mednarodni dan družine in zaradi tega sem se odločila napisati nekaj o družinskem kampiranju in zakaj bi se morali odločiti zanj.

Sodeča po statističnih podatkih o količini prodanih šotorov, počitniških prikolic in avtodomov v zadnjih 2 letih, se mi zdi pošteno reči, da je kampiranje vedno bolj priljubljeno. Toliko ljudi želi pobegniti od vsakdanjika in doživeti čudovito bivanje v naravi. Če nič drugega, nam družbeni mediji narekujejo, da poskusimo nekaj novega. In kaj bi lahko bilo boljša pustolovščina kot kampiranje? Seveda se lahko pojavijo hrošči, vprašljiva kopalniška oprema in občasni obiski medveda, vendar je izkupiček vredn tega.

Pssst, se hecam, no razen hroščev. Toda kampiranje lahko razkrije divjo stran vaše družine. Spodaj najdete, zakaj je kampiranje popoln pobeg za vašo družino in zakaj bi morali sprejeti pustolovščino in humor, ki prihajata z njim.

Najprej se pogovorimo o najpomembnejši sestavini kampiranja in to je šotor. Seveda vam lahko postavitev vzame eno uro in lahko pozabite na ključni del, kot so palice, toda stiskanje v šotoru je tako udobno, posebno in daje občutek, da ste v svojem malem svetu. Kot bi kampirali v kokonu, v spanec pa bi vas zazibali le zvoki narave in smrčanje vaše družine. Poleg tega, če imate srečo, se lahko celo igrate igro “kdo lahko najdlje zadrži dih”, ker je nekdo izpustil posebej smrdljiv prdec.

Ko že govorimo o naravi, ne smemo pozabiti na njeno lepoto. Ko kampirate, imate priložnost videti nekaj resnično dih jemajočih znamenitosti, od sončnih vzhodov nad gorami do zvezdnih noči sredi ničesar. Kamp Vodenca ima odlično lego z zelo malo svetlobnega onesnaženja za zvezdne noči in je dovolj oddaljen od Bovca, da je pogled na gore popolnoma drugačen. In bodimo realni, zaradi teh pogledov lahko nastane nekaj precej epskih družinskih fotografij, ki jih lahko objavite na družbenih omrežjih in naredite vse svoje prijatelje ljubosumne.

A ne pozabimo na dogodivščine. Kamor koli greste na pohod, s kayakom ali poskušate zanetiti taborniški ogenj, med kampiranjem je vedno nekaj za početi. Kar morate dati v svoj načrt, je rafting na reki Soči in zipline ali morda canyoning, če ste bolj vodna družina. In če gre kaj narobe, na primer vaš zakonec pozabi odpirač za pločevinke in vam ne preostane drugega kot, da boste jedli hladen fižol iz pločevinke, si zapomnite: vse to je del pustolovščine in kasneje se boste temu smejali. A za pomiritev, v kampu Vodenca imamo skupno kuhinjo. Torej, brez skrbi!

Morda najboljši del kampiranja pa je sprememba, da se odklopite od tehnologije in ponovno povežete s svojo družino. Brez motenj, ki jih povzročajo telefoni, prenosni računalniki in video igre, boste imeli priložnost, da se resnično pogovarjate drug z drugim, igrate igre in ustvarite spomine, ki bodo ostali vse življenje. In bodimo resnični, nekaj smešnega je v opazovanju vaših otrok, ki poskušajo obesiti visečo mrežo, samo da na koncu pristanejo na tleh.

Skratka, kampiranje morda res ni za vsakogar, a če iščete način, kako pobegniti od vsakdanjika in s svojo družino doživeti čudovit pobeg na prostem, je absolutno vredno poskusiti. Sprejmite pustolovščino, žuželke in humor, ki prihaja z njimi, in morda boste odkrili divjo plat svoje družine. In kdo ve, morda boste ob tabornem ognju celo povedali nekaj neprijetnih zgodb, ki se jim boste smejali še leta. In morda, le morda, postanete reden gost kampa Vodenca in ljubljen član naše širše družine. Kaj menite, ali je vredno poskusiti?