Must see Bovec: nepozaben slap Boka

Slap Boka

Pozdravljeni veseli taborniki!

Če si želite adrenalina, pomešanega z izdatno dozo naravnih lepot, poiščite slap Boka v Bovec. Obujte pohodniške čevlje, zgrabite občutek za raziskovanje in se pripravite na doživetje, ki vas bo pustilo brez diha (v dobrem smislu, seveda).

Potopimo se naravnost v dejstva …

Dejstva o slapu Boka:

 • Višina je pomembna: Boka, visoka kar 106 metrov, ni navaden slap. Je kot Luka Dončič med slapovi, ki se dvigajo nad okolico z nesporno prisotnostjo.

 • Obstajata 2: Da, prav ste slišali. Obstajata 2 slapova. Prvi je visok 106 m, drugi slap pa je visok 33 m in širok 18 m. Če bi jih združili, bi bil to najvišji slap v Sloveniji.

 • Količina vode: Boka ne da samo piteče; rjovi. Ni čudno, da si je s svojo impresivno prostornino, ta slap prislužil oznake enega najmogočnejših v Evropi. Pripravite se na to, da bo v vaših ušesih igrala simfonija deroče vode.

 • Skriti dragulj: Boka, skrita v slovenskih Alpah, je kot najbolj varovana skrivnost narave. Seveda se bo potrebno malo sprehoditi, da bi ga dosegli, a verjemite nam, potep je pol zabave.

 • Pravljično okolje: Predstavljajte si to: bujno zelenje, skalnate pečine in očarljiv pogled na vodo, ki se z nebrzdanim besom spušča navzdol. Če bi kdaj obstajalo okolje, primerno za pravljico, bi bila to zagotovo Boka.

 • Lepota skozi celo leto: Boka za razliko od nekaterih temperamentnih zvezdnikov ni samo sezonska atrakcija. Ne glede na to, ali obiščete na vrhuncu poletja ali globoko v zimi, ta slap vedno navduši.

Zdaj pa se pogovorimo o nasvetih za preživetje za vse vesele tabornike, ki se pripravljate na srečanje z Boko:

Nasveti za vesele kampiste:

 • Opremite se: Pustite svoje petke doma! Boka je vmeščena v svoj razgiban teren in divjo naravi. S seboj imejte pohodniške čevlje, vetrovko, če je slap poln, in se podajte na avanturo.

 • Ostanite hidrirani: Ob vsej tej osupljivi lepoti okoli sebe zlahka pozabite na osnove. Toda verjemite nam, da je hidracija ključnega pomena, še posebej, če se nameravate spopasti s potemi okoli Boke.

 • Pazite na korak: Mati narava je lahko malce šaljiva, zato pazite, kako stopate po teh spolzkih skalah in čudoviti poti do razgledne točke. Nočemo nobenih nenačrtovanih skokov v ledene vode (razen če vas zanimajo takšne stvari).

 • Ujemite trenutek: Ne pozabite vzeti fotoaparata ali pametnega telefona – želeli boste ujeti vsak dih jemajoč trenutek Boke. Vendar pa ne pozabite odložiti aparata od časa do časa in se naužiti lepote z lastnimi očmi.

 • Spoštujte okolje: Nenazadnje, pokažimo nekaj ljubezni materi naravi. Ohranite Boko nedotaknjeno tako, da vse pospravite za seboj in se držite označenih poti. Navsezadnje smo le gostje v njeni veliki mojstrovini.

Torej, imate ga, pustolovci – vaš najboljši vodnik za osvajanje slapa Boka kot profesionalec. S temi nasveti ste pripravljeni na nepozabno potovanje v osrčje slovenske divjine. Srečne poti!

Pssssst … če ste bolj vizualna oseba, si oglejte naš Boka vlog.