Zakaj bi pa vi prišli v Bovec?

Na kaj najprej pomislite, ko se spomnite na Bovec? Meni osebno predstavlja dom, turistom oziroma obiskovalcem Bovca pa predstavlja vse kaj drugega. Verjetno bi vas največ odgovorilo, da se spomnite na rafting, Kanin ali »čompe in skuto«. No, Bovec se dejansko ponaša z ogromno paleto adrenalinskih športov, ki se odvijajo v zraku, vodi in na kopnem. V tujini Bovcu nekateri pravijo kar slovenska prestolnica adrenalinskih športov. V zraku lahko uživate v tandemskem poletu s padalom ali pa se spustite po eni najdaljših jeklenic v Evropi in izkusite Zip-line. Imamo pa tudi kar precej zanimivih plezalnih kotičkov. Na naših prelepih rekah se odvija kup zanimivih aktivnosti. Verjetno kar najbolj priljubljena aktivnost je rafting.

Ne dolgo za njim pa si verjetno sledita soteskanje in kajak. Poleg teh »osnovnih« pa imate na razpolago še hydrospeed ali rečni bob in sit on top kajak. Na »kopnem« pa lahko pridete na svoj račun tudi tisti, ki niste ravno adrenalinski tip človeka in se enostavno odpravite v hribe ali samo na krajši sprehod po naših stezicah v okolici. Za vse tiste, ki ste vsaj malo pustolovske dušice pa pride v poštev kolesarjenje ali pa gorsko kolesarjenje. Tisti, ki pa brezpogojno potrebujete adrenalin na vsakem koraku, vam na tej točki priporočamo monster rollers oziroma spust z gorskim skirojem.

Marsikdo pa prihaja v Bovec samo na oddih in sprostitev. Veliko gostov, ki pridejo v kamp pravi, da si je prišlo »shladit« glavo od hitrega vsakdana. Bovec je idealen prostor tudi za vse tiste, ki se želijo sprostiti, poležati in v senci na dekici prebrati kakšno dobro knjigo.

Torej zagotovo se za vsakega najde nekaj prijetnega!

V Bovcu pa počitnikujejo po mojem mnenju prav posebni gostje, ki se jih premalo omenja, pa vendarle jih je na vsakem ovinku Soče kar nekaj. Ste že ugotovili o kom govorim? Ja, o ribičih. Tudi ribolov je šport. Res, da ni adrenalinski, vendar je po mojem mnenju ta šport nekaj posebnega. Ko opazujem ribiče na reki Soči, v njih vidim umirjenost, sproščenost in veličastnost. Predstavljam si, da ribolov zahteva veliko potrpljenja in umirjenosti. Ribolov marsikateremu ribiču predstavlja neko meditacijo in sprostitev, pa vendarle ti požene adrenalin po žilah, ko začutiš, da si nekaj ujel.

Ravno včeraj je bil mednarodni dan ribolova in zato se mi je zdelo pomembno, da omenimo ta šport in mogoče koga vzpodbudimo k tej športni aktivnosti. Predvsem pa je vredno omeniti, da reka Soča predstavlja ribičem zelo zanimiv ribolov. V reki Soči namreč živi prav posebna riba po imenu soška postrv ali Salmo marmoratus. Ime marmoratus pa izhaja iz njenega barvnega vzorca, ki spominja na marmornati vzorec na sivobeli podlagi, z nekaj rdečimi pikami.

Zato vabim vse ribiče, ki že nekaj časa razmišljate o ribolovu na Soči, da si postavite šotor v Kampu Vodenca ali pa si rezervirate že postavljen šotor in se podate na ribolov. Cene ribolovnih dovolilnic za Sočo se gibljejo od 58€ do 73€ za dnevno dovolilnico in za 3-dnevno od 147,50€ pa do 197€. Cena je odvisna od lokacije kje želite loviti in ali želite ribo obdržati ali jo spustiti nazaj na prostost.

Za več informacij o športnih aktivnostih nas lahko kadarkoli prosite po naši elektronski pošti: info@camp-vodenca.com ali pa nas kar pokličete.

Upamo, da smo vas navdušili za vsaj kakšen šport v naši prelepi dolinici. Vemo, da vas že srbijo prsti, zato hitro pošljite rezervacijo in se pripravite na popoln oddih!